MENU CLOSE
EUROPESE KEUKEN MET EEN TWIST

We zijn Online!

Iedereen stelt zich wel eens de vraag: “als ik zou mogen kiezen, wat zou ik dan nou echt het allerliefste willen doen?”. Sommigen hebben het geluk dat ze de kans krijgen om die droom daadwerkelijk te gaan verwezenlijken. Ik ben blij dat ik er daar een van ben.

Het voelt nog een beetje onwerkelijk, maar het is een feit: Kosie food & drinks opent vandaag de deuren. De weg was lang en soms hobbelig, maar met focus en doorzettingsvermogen en de niet aflatende steun van mijn directe omgeving hebben we het toch kunnen realiseren en man, wat ben ik blij! Als er iets is wat ik in de aanloop hiernaartoe heb geleerd is dat ondersteuning en geloof van anderen je in staat stellen om je droom te kunnen realiseren.

Medio 2015 werden de eerste stappen gezet om een restaurant in Enschede te openen: een steakhouse, ingericht als slagerij, met vlees in de hoofdrol. Pure producten van hoge kwaliteit, zoveel mogelijk betrokken van lokale leveranciers. Door omstandigheden konden we dit uiteindelijk niet realiseren. Natuurlijk was ik teleurgesteld maar ik had het geluk dat ik kon terugvallen op mijn functie als Management Assistant. Een tijdelijke oplossing want het restaurant zou er komen, dat wist ik zeker…

Begin vorig jaar kreeg ik de tip dat er een pand beschikbaar zou komen. Een goede locatie, veel traffic, klein, met veel karakter en veel mogelijkheden… Inmiddels had ik twee jaar de tijd gehad om goed om me heen te kijken en realiseerde ik me met een ander concept toch meer verbonden voel: kleinschalig, gebaseerd op de Europese keuken, open en licht, waar gasten echt een avond uit eten gaan. Nog steeds gebaseerd op mooie producten uit de streek, seizoensgebonden en verrassend en creatief verwerkt.

En hier staan we nu… 3 januari 2018 – de start van Kosie food & drinks. Mensen vragen hoe ik me voel nu het dan eindelijk zover is en ik moet zeggen dat naast alle zenuwen en onzekerheid vooral de trots overheerst: trots op wat er staat, trots op hoe het idee is gerealiseerd, trots op de medewerkers die met mij in het diepe willen springen en trots op iedereen die er, ondanks dat het meer dan twee jaar heeft geduurd, in zijn blijven geloven.

We weten niet wat de toekomst ons brengt maar ik voel me gezegend dat ik de mogelijkheid heb gekregen om mijn hart te volgen en dat te kunnen gaan doen wat ik echt het liefste wil.

Dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen!

2 Likes